Meistä

Hei! Olemme Milla ja Irina, Oma Laulun perustajajäsenet. 

Oma Laulun suunnittelutyö alkoi tammikuussa 2021 Millan ideasta luoda lauluharjoittelua fasilitoiva palvelu. 

“Tiedän itse omasta kokemuksestani, että uusien rutiinien luominen arkeen ei ole helppoa. Aloittelijan saattaa olla vaikeaa hahmottaa mistä ja miten aloittaa. 

Joogaopettajaopinnot saivat minut pohtimaan laulun ja joogan opettamisen eroavaisuuksia. Huomasin, että tavallisella joogan viikkotunnilla opettajan tehtävä on fasilitoida harjoitus ja mahdollistaa tila ja aika harjoitukselle. Asanaharjoituksen keskeytyksetön tekeminen on usein keskiössä, ei niinkään opettajan varsinainen pikkutarkka uusien asioiden opettaminen. Oma Laulun tarkoitus on samankaltainen. Palvelun tavoite on säännölliseen harjoitteluun kiinnittymisen tukeminen, ei niinkään yksityisen lauluopetuksen korvaaminen. 

Kotiharjoittelun korostaminen voi aluksi kuulostaa tylsältä. Moni saattaakin miettiä, onko harjoittelua korostavalla opettajalla kunnianhimoisemmat päämäärät kuin oppilaalla itsellään. Tästä ei kuitenkaan ole Oma Laulussa kyse. Filosofiamme on, että laulaa voi myös vain huvin vuoksi. Laulaminen vain muuttuu sitä hauskemmaksi, mitä säännöllisemmin sitä tekee.

Oma Laulun pohjimmainen päämäärä on siis tehdä laulamisesta hauskempaa, ei tylsempää. Olen vakuuttunut, että hauskuus syntyy harjoitteluun kiinnittymisen kautta. Tähän useimmat meistä tarvitsevat hieman tukea. Oma Laulu luo turvallisen ja motivoivan tilan, jossa on helppo etsiä oman äänensä mahdollisuuksia.”

Milla Mäkinen

Oma Laulun perustajajäsen, laulunopettaja (MuM)

Olen Milla, laulaja-laulunopettaja (MuM) ja kotoisin Lahdesta mutta nykyisin asun Espoossa. Täydennän parhaillani osaamistani joogaopettajakoulutuksessa (RYT200).

Taidetöölön kurssien ja Oma Laulu -projektin lisäksi opetan laulua ja yin-joogaa Etelä-Helsingin kansalaisopistossa sekä toimin Cantores Minores -poikakuorossa äänenmuodostajana. 

Laulu ja jooga ovat tuoneet elämääni niin paljon hyviä asioita että en voi olla jakamatta niitä myös muiden kanssa. Päivittäisistä rutiineistani kumpuava hyvä olo motivoi minua niin omaan harjoitteluun kuin opettamiseenkin.

Rakastan erityisesti bossa novaa ja vanhaa musiikkia. Koulutukseni on klassinen mutta oma kiinnostukseni ja harrastuneisuuteni on johdattanut minut myös rytmimusiikin erikoistumisopintoihin. Tällä hetkellä opiskelen myös jazzkitaransoittoa Taideyliopiston pedagogiikkaoppilaana.

Opettajana haluaisin auttaa oppilasta löytämään oman viikoittaisen harjoittelurutiinin vaikka se olisi kuinka lyhyt hyvänsä. Uskon, että laulaminen muuttuu sitä antoisammaksi mitä enemmän sitä tekee. Tämä ajatus onkin johtanut minut Oma Laulun ideoimisen pariin. Lisäapu ja inspiraatio omaan harjoitteluun on usein tarpeen, erityisesti kiireisen arjen keskellä kun kokee ettei ole aikaa ottaa itselleen pientä lauluhetkeä.

Voit lukea lisää koulutuksestani ja esiintymisistäni kotisivuiltani millamakinen.fi.

Irina Zoteeva

Oma Laulun perustajajäsen, SEO

Olen Irina, Oma Laulun perustajajäsen. Olen Venäjältä kotoisin, mutta olen asunut Suomessa vuodesta 2010 lähtien. Valmistuin Petroskoista pianonsoiton opettajaksi (MuM), minkä jälkeen suoritin pedagogisia opintoja Oulun ammattikorkeakoulussa.

Oma Laulun lisäksi johdan omaa yritystäni Taidetöölöä, joka on vuonna 2014 alkunsa saanut musiikkikoulu Helsingissä.

Täydennän parhaillani osaamistani markkinointikoulussa, sillä minulle on tärkeää kehittää itseäni niin yrittäjänä kuin ihmisenäkin. Etsin jatkuvasti uusia ja mielenkiintoisia ideoita, joiden avulla voisin tarjota ihmisille musiikin oppimisen iloa ja laadukasta opetusta. Samalla saan työskennellä rakastamallani alalla ja tarjota työmahdollisuuksia myös muille musiikin parissa työskenteleville.

Markkinointiopintoni ovat auttaneet minua hahmottamaan paremmin musiikkia harrastavien ihmisten tarpeita. Pyrkimykseni onkin auttaa lauluharrastajia löytämään tiensä Oma Lauluun ja saamaan mahdollisimman paljon irti harrastuksestaan Millan laadukkaan ja korkeatasoisen opetuksen myötä.